A Hevesi Sándor Általános Iskola járványügyi intézkedési terve (2020. szeptember 1-től visszavonásig)

A Hevesi Sándor Általános Iskola járványügyi intézkedési terve (2020. szeptember 1-től visszavonásig)

A Hevesi Sándor Általános Iskola járványügyi

intézkedési terve (2020.szeptember 1-től visszavonásig)

 

 

1. Az iskolába szülő nem jöhet be. Ügyintézés esetén előnybe kell részesíteni az online ügyintézést!

 

2. Csak rendkívüli esetben, csakis személyes ügyintézés esetén és csak ügyintézés időtartamára (előzetes bejelentkezést követően) a járványügyi előírások betartásával (maszk, kézfertőtlenítés, távolságtartás) tartózkodhat szülő az intézményben.

 

3. A bejáratnál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt biztosítottunk, aminek használata mindenki számára kötelező! (Allergiás gyerek esetében a szülő írásbeli kérése esetén ezt a kézfertőtlenítést szappanos kézmosás helyettesíti.)

 

4. A tanítási órákon, foglalkozásokon maszkot viselni lehet, de nem kötelező. A közösségi tereken a hatékonyabb védekezés érdekében a felnőttek és a felső tagozatos tanulók számára kötelező, az alsó tagozatos tanulók számára  erősen javasoljuk a maszk viselését.

 

5. Kötelező figyelni a megfelelő védőtávolság (1,5 m) megtartására, a csoportosulások elkerülésére.

 

6. Az iskolai büfé előtti várakozásnál a maszk és a távolságtartás is kötelező!

 

7. Kérjük a tisztelt szülőket, beteg, lázas gyermeket ne küldjenek az iskolába! Amennyiben gyermeküknél különféle betegségek tüneteit észlelik, gondoskodjanak orvosi vizsgálatról.

 

8. Az intézményben a lázas, beteg gyerek ellátása (lázmérés) elkülönített helyen történik. A gyereket ellátó felnőtt köteles szájmaszkot és kesztyűt viselni.

A szülőt telefonon azonnal értesítjük és el kell jönnie beteg gyermekéért.

 

9. Feltétlenül értesítsék az iskolát, ha gyermeküknél koronavírus gyanú, vagy igazolt fertőzés van!

    Telefonszám:30/783 0549

    e-mail:hevesi@nagykanizsa.hu

 

10. Ha a tanuló iskolai hiányzásának oka vírusfertőzés, vagy a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége miatt, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak tekintjük. Igazolt hiányzásként kezeljük azt is, ha a gyermek hatósági karanténba került a részére előírt karantén időszakára. A gyermek az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.

 

11.  A szülői értekezleteket elektronikus formában tartjuk meg, a szükséges információkat a KRÉTA rendszeren keresztül, vagy e-mailben juttatjuk el a szülőkhöz.

 

12. Iskolánk kiemelt figyelmet fordít a rendszeres fertőtlenítő takarítás elvégzésére. Az elvégzett fertőtlenítés időpontját, tényét a takarítók aláírásukkal takarítási naplóban igazolják. Az intézmény vezetése az étkeztetést végző céggel folyamatosan egyeztet a járványügyi protokoll betartásával, betartatásával kapcsolatban.

 

13. Intézményünkben a szünetekben történő csoportosulások elkerülése érdekében az alábbi új ügyeleti rendet alakítottuk ki:

       A tízórai rendjéhez igazítva az 1. és 3. szünetben a felső évfolyamok mennek ki az udvarra, a 2. és 4. szünetben pedig az alsó évfolyamok

 

14. A könyvtári látogatások, és az öltözők használatához a járványügyi előírásoknak megfelelő használati rend készült.

 

15. Az osztálytermekben, folyosókon, közösségi helységekben a lehetőség szerint folyamatosan szellőztetünk.

 

16. Testnevelés órák szervezésekor lehetőség szerint előnybe kell részesíteni a szabadtéri órák tartását.( Kerülni kell az olyan feladatokat, ahol testi érintkezés szükséges.)

 

 

 

Tisztelt Szülők, kérjük Önöket, folyamatosan figyeljék honlapunkat, illetve a KRÉTA rendszert az aktuális információkért!

Pályázatok

Örökös Boldog Iskola
Határtalanul pályázat
Örökös ökoiskola